Spelend Leren

Bij ons op school geloven we sterk in spelend leren, dit is belangrijk voor de ontwikkeling van kleuters. Spelen is niet alleen leuk, maar ook een krachtig middel voor het ontdekken, verkennen en begrijpen van de wereld om hen heen.

Themahoeken

In onze kleuterklassen wordt elke dag gevuld met boeiende activiteiten in de themahoek die zijn ontworpen om de nieuwsgierigheid en creativiteit van onze kleuters te stimuleren. Door middel van spel leren ze belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, probleemoplossing en communicatie. Of het nu gaat om het bouwen van een toren met blokken, het verkennen van verschillende texturen tijdens sensorische activiteiten, of het rollenspel in de huishoek, elk spel biedt waardevolle leermomenten.

Leerkrachten

Onze leerkrachten zijn getraind in het observeren van spel en het integreren van educatieve doelen in speelse activiteiten. Ze moedigen kleuters aan om vragen te stellen, hun ideeën te delen en hun eigen ontdekkingen te doen. Door spelend leren ontwikkelen kleuters niet alleen academische vaardigheden, maar ook sociale, emotionele en fysieke vaardigheden die hen helpen bij een vlotte overgang naar groep 3 en verder.

Bij ons op school streven we ernaar een stimulerende omgeving te creëren waarin kleuters zich veilig voelen om te verkennen, te experimenteren en te groeien. We nodigen nieuwe ouders uit om ons te komen bezoeken en zelf te zien hoe spelend leren een integraal onderdeel is van ons onderwijsprogramma.

Kijk!

In de kleutergroepen worden de kinderen niet getoetst, maar observeren we de kinderen aan de hand van het observatiesysteem Kijk.